"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom
Termékek Menü
+36 70 273 1931

Arnold Schwarzenegger: Emlékmás - Életem hihetetlenül igaz története

Ár:
4.990 Ft
4.220 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 290016
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Libri Könyvkiadó

Leírás és Paraméterek

Emlékmás  Életem hihetetlenül igaz története

 

 
 

Arnold életútja rendkívüli, és szintén rendkívül szórakoztató az, ahogyan a maga briliáns módján elmeséli ebben a könyvben.

Ínséges évben született, egy osztrák kisváros rigorózus csendőrfőnökének fiaként. Arról álmodott, hogy Amerikában testépítő bajnok és híres mozisztár válik belőle.

Huszonegy éves korára már Los Angelesben él Mr. Universe-szé koronázva.

Öt évvel később már megtanul angolul és a világ legismertebb testépítője.

Tíz évvel később már megszerzi a diplomáját és milliókat keres sikeres ingatlanbefektetéseivel és a testépítéssel, valamint elnyeri a Golden Globe-díjat a Maradj éhen! című filmben nyújtott drámai alakításáért.

Húsz évvel később már ő a világ legnagyobb mozisztárja, a Kennedy családból származó Maria Shriver férje, és egyúttal kiemelkedő republikánus politikus.

Harminchat évvel az Amerikába érkezése után Arnoldot, akit valaha testépítő körökben az Osztrák Tölgyként emlegettek, a jelentős gazdasági hatalomként számon tartott Kalifornia állam kormányzójává választják.

Átvezeti államát pénzügyi válságon, természeti katasztrófákon, politikai zűrzavaron, keresztülviszi a mindkét politikai oldal támogatását igénylő terveit, környezetvédelmi programját és választási reformját.

Maria Shriverrel közösen négy fantasztikus gyermeket nevel fel. A körülötte kialakuló botrányban is megpróbálja egyben tartani családját.

De egészen mostanáig egyszer sem mesélte el még a saját történetét, a saját szavaival.    

 

Csakis ebben a könyvben olvasható Arnold valódi „emlékmása”.

Story:

Arnold 18 évesen, Stuttgartban nyerte el először a Mr. Europe címet, csakhogy ehhez el kellett szöknie az osztrák hadseregből, ahol épp a 3 éves kötelező sorkatonai szolgálatát töltötte. A hidegháború közepén a dezertálás nem tréfadolog, de hiába büntették elzárással és sárban kúszással, nem mondott le a testépítő versenyekről. Amikor Albeet Busek, a Sport Revue szerkesztője állást ajánlott neki egy müncheni konditeremben, Schwarzi Rejtő-hősöket megszégyenítően rúgatta ki magát a seregből: egy éjszakai gyakorlaton az M47-es tankjával illegális gyorsulási versenyt rendezett egy erősebb motorú M60-as tankkal. A konok elszántsága miatt majdnem nyert is, csak közben elfelejtette, hogy a bajtársai a tankon ültek. "Akkor vettem észre, hogy egy rémült katona csimpaszkodik az ácsú csövébe, mintha az élete függne tőle. A többiek leugráltak vagy lepotyogtak útközben, ő volt az egyetlen, aki végig fenn tudott maradni. Felkapcsoltuk a teljes világítást, és elindultunk vissza a hegyre. Mikor felértünk a harcálláspontra, már várt ránk három tiszt. Még ki sem szálltunk a járműből, amikor kórusban elkezdtek ordítozni."

Szerző Arnold Schwarzenegger
Kiadó Libri Kiadó.
Oldal 490
Borító keménytáblás
Súly 1010 gr
ISBN 9789633101315
Kiadás éve 2012

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő