"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom
Termékek Menü
+36 70 273 1931

El Clásico - A legnagyobb rangadó

Ár:
2.990 Ft
2.540 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 190056
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Amilyen veretes múltja van szakmai és statisztikai szempontból az el Clásicónak, legalább olyan a hagyománya – ha nem még olyanabb – a Real Madrid és az FC Barcelona csatáját elengedhetetlenül kísérő felfokozott hangulatnak, feszültségnek. Utóbbiak az elmúlt években gyakrabban kerültek a lapok elejére főcímként, mint olykor maga a játék, az eredmény. Amikor a futballvilág két óriása, a Real Madrid és a Barcelona egymásnak feszül, párharcuk minden mást háttérbe szorít - nem csak a pályán, azon kívül is. Ugyanakkor Franco tábornoktól a spanyol polgárháborún át a 2010-es spanyol világbajnoki cím közömbös barcelonai fogadtatásáig számos példa utal rá, hogy a két nagy klub párharcát a felszín alatt sok keserűség is jellemzi.
S ez a párharc az utóbbi években csak még kiélezettebb - vagy legalábbis még nagyobb figyelemmel kísért - lett, köszönhetően José Mourinho és Pep Guardiola közelmúltbeli konfliktusainak, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo harcának a világ legjobb játékosa címéért, valamint a blancók újult erejű próbálkozásának, hogy megtörjék a katalán hegemóniát az európai klubfutballban
Richard Fitzpatrick könyvében igyekszik feltárni a kulcsfontosságú politikai, kulturális és történelmi törésvonalakat a két város között, alapos elemzésnek veti alá a két csapatot, továbbá exkluzív interjúkat közöl Luís Figóval, Hriszto Sztoicskovval, Joan Laportával és Vincente del Bosquéval is. Az "El Clásico" az oknyomozó sportújságírás egyik legnagyszerűbb példája, a gondolkodó futballrajongók legkiválóbb útmutatója a sportág legnagyobb rivalizálásához.
 


 
Eredeti cím El Clásico
Szerző Richard Fitzpatrick
ISBN 9636896638
Oldalszám 312
Méret[mm] 140 x 213 x 20
Tömeg[g] 390
Kiadó Gabo

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!