A halászmester könyve
Szaktudás Kiadó HázLeírás és Paraméterek
Lajkó István könyve teljes körűen átfogja a halászat témakörét, érintve a Magyarországon honos valamennyi halászati módszert, tartalmazza a halbiológiai, tógazdasági, természetes vízi, halegészségügyi, munka- és környezetvédelmi ismereteket.
A könyv tartalmazza a korszerű halbiológiai alapismereteket, külön kitérve a vízminőség alakulásának kérdésére. Ezután tárgyalja egyrészt a tógazdasági haltenyésztés üzemi kérdéseit, kiemelten kezelve a halastavak termelőképességének fokozását, a halak takarmányozását és szaporítását, másrészt bemutatja hazai természetes vizeinket, majd a természetes vízi halászat bemutatása következik, kitérve a halászat jogi szabályozására is. Végezetül pedig a halegészségügyi ismeretekkel és az egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezetvédelmi problémákkal foglalkozik.
A könyv tartalmazza a korszerű halbiológiai alapismereteket, külön kitérve a vízminőség alakulásának kérdésére. Ezután tárgyalja egyrészt a tógazdasági haltenyésztés üzemi kérdéseit, kiemelten kezelve a halastavak termelőképességének fokozását, a halak takarmányozását és szaporítását, másrészt bemutatja hazai természetes vizeinket, majd a természetes vízi halászat bemutatása következik, kitérve a halászat jogi szabályozására is. Végezetül pedig a halegészségügyi ismeretekkel és az egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezetvédelmi problémákkal foglalkozik.
Szerző | Lajkó István |
KIadó | Szaktudás Kiadó Ház |
ISBN | 9639553255 |
ISSN | 1419-9513 |
Oldalszám | 212 |
Méret[mm] | 140 x 197 x 12 |
Tömeg[g] | 260 |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!