"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom

Szökésben- Lance Armstrong, a Tour de France és a sporttörténelem legnagyobb összeesküvése

3.990 Ft
Cikkszám: 270003
Ez a könyv, amelyet a kezében tart az olvasó, széles körben tárja fel azt, hogy Armstrong és a támogatói miként használták fel a pénzt, a hatalmat és a legmodernebb tudományt arra, hogy uralják a világ legnehezebb versenyét. Bemutatja a US Postal csapat tulajdonosát,
Szerezhető hűségpontok - csak Sportkonyvek.hu Klub tagoknak: 40
Nem vagy még Sportkonyvek.hu Klubtag?
Csatlakozz *ITT* és élvezd a tagsággal járó előnyöket!
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
3.990 Ft

Leírás és Paraméterek

"Lance Armstrong sorozatban hét Tour de France-t nyert meg azok után, hogy szembenézett a rákkal, és bátorságával, illetve kitartásával nemzetközi szimbólummá növekedett. A sport általánosságban bővelkedik a doppingbotrányokban, Armstrong azonban uralta ezt a játékteret is. Sohasem büszkélkedhetett még sem a kerékpár, sem bármely más sportág ilyen karizmatikus, művelt bajnokkal, mint amilyen ő volt. Aztán 2012 nyarán kártyavárként dőlt össze a legendája. Ha hinni lehet a pletykáknak, hosszú vadászat ért véget. A bizonyítékok a felszínre kerültek. A hallgatag szemtanúk beszélni kezdtek. Armstrongot megfosztották a Tour-győzelmeitől, miközben lassan a szponzorai is kihátráltak mögüle. Utolsó szégyenpontként pedig kénytelen volt lemondani saját alapítványának elnöki székéről is. 2013 januárjában aztán végre-valahára elismerte a Tour alatti doppingolások tényét; Oprah Winfreynek adott interjújában úgy írta le az esetet, mint "mitikus, tökéletes történetet", ami "hatalmas hazugság". Azonban a vallomás több kérdést vetett fel, mint amennyi választ megadott - hiszen nem mesélte el azt, hogy kik segítettek neki a teljesítményfokozók használatában, illetve, hogy kik óvták meg a lebukástól.

Több mint három évre kiterjedő adatgyűjtés, valós források és személyes interjúk - szinte valamennyi érintettel, közte magával Armstronggal is - teremtették meg Reed Albergotti és Vanessa O'Connell számára a lehetőséget, hogy elvitathatatlanul hiteles történettel álljanak elő. Ez a sztori azonban nem csak a doppingról és a csalásról szól, és nem is csak színtiszta sportmese. A most következő történet epikai példázatként nyújtja be a számlát a kusza üzleti érdekeknek és az emberi gyarlóságnak.
Ez a könyv, amelyet a kezében tart az olvasó, széles körben tárja fel azt, hogy Armstrong és a támogatói miként használták fel a pénzt, a hatalmat és a legmodernebb tudományt arra, hogy uralják a világ legnehezebb versenyét. Bemutatja a US Postal csapat tulajdonosát, Thom Weiselt, akinek üzleti érzéke és találékonysága mind a mai napig páratlan a profi kerékpározás világában; mindeközben kiütve a nyeregből az amerikai kerékpársport legjobb vezetőit abból a célból, hogy magukhoz ragadják az irányítást, bizonyítva így Armstrong dominanciáját. Eközben a szponzorok harcoltak az Armstronggal, illetve alapítványával köttetendő szerződésekért, hiszen mindenki a kerékpározás részévé akart válni azért, hogy ők is átérezhessék a "Lance-effektust".
Ez a könyv lebilincselő bepillantást engedélyez egy titokzatos zseni elszabaduló erkölcsi morálja mögé. Fény derül arra a versenyképességre és találékonyságra, amely elvezette a vérdoppingot a gyakorlatban elfogadott szintre, de megismerhetjük az amerikaiak módszeresen kiképzett nemzetközi kémeit és azt a technológiai áttörést is, amellyel felértek a csúcsra. Lance Armstrong túlélt mindent, és eljátszott a leküzdhetetlenség lehetőségével egy páratlan teljesítményű csapatot építve maga köré. Végül azonban mégiscsak a saját ambíciói okozták a vesztét. A történet végére jutva felfedjük az igazságot Armstrongról és az amerikai kerékpársportról, teljes képet kapunk a valóságról, és a sporttörténet egyik legnagyobb összeesküvése kapcsán nem maradnak megválaszolatlan kérdések." (a Szerzők)
Szerző Reed Albergotti, Vanessa O'Connell
Kiadó Candover
Eredeti cím Wheelmen - Lance Armstrong, The Tour de France, And The Greatest Sports Conspiracy Ever Dutton
ISBN 9630876445
Oldalszám 392
Méret[mm] 156 x 235 x 25
Tömeg[g] 780

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!