"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Szökésben- Lance Armstrong, a Tour de France és a sporttörténelem legnagyobb összeesküvése

3.990 Ft
3.390 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 270003
Ez a könyv, amelyet a kezében tart az olvasó, széles körben tárja fel azt, hogy Armstrong és a támogatói miként használták fel a pénzt, a hatalmat és a legmodernebb tudományt arra, hogy uralják a világ legnehezebb versenyét. Bemutatja a US Postal csapat tulajdonosát,
Csomagátvételi pont
ÚJ! Csomagátvételi pont Budapest szívében, a Jókai utcában
Érintésmentes kiszállítási lehetőség
Fáma futár, DPD futár és Foxpost csomagpont
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
3.990 Ft
3.390 Ft
Kedvezmény: 15%

Leírás és Paraméterek

"Lance Armstrong sorozatban hét Tour de France-t nyert meg azok után, hogy szembenézett a rákkal, és bátorságával, illetve kitartásával nemzetközi szimbólummá növekedett. A sport általánosságban bővelkedik a doppingbotrányokban, Armstrong azonban uralta ezt a játékteret is. Sohasem büszkélkedhetett még sem a kerékpár, sem bármely más sportág ilyen karizmatikus, művelt bajnokkal, mint amilyen ő volt. Aztán 2012 nyarán kártyavárként dőlt össze a legendája. Ha hinni lehet a pletykáknak, hosszú vadászat ért véget. A bizonyítékok a felszínre kerültek. A hallgatag szemtanúk beszélni kezdtek. Armstrongot megfosztották a Tour-győzelmeitől, miközben lassan a szponzorai is kihátráltak mögüle. Utolsó szégyenpontként pedig kénytelen volt lemondani saját alapítványának elnöki székéről is. 2013 januárjában aztán végre-valahára elismerte a Tour alatti doppingolások tényét; Oprah Winfreynek adott interjújában úgy írta le az esetet, mint "mitikus, tökéletes történetet", ami "hatalmas hazugság". Azonban a vallomás több kérdést vetett fel, mint amennyi választ megadott - hiszen nem mesélte el azt, hogy kik segítettek neki a teljesítményfokozók használatában, illetve, hogy kik óvták meg a lebukástól.

Több mint három évre kiterjedő adatgyűjtés, valós források és személyes interjúk - szinte valamennyi érintettel, közte magával Armstronggal is - teremtették meg Reed Albergotti és Vanessa O'Connell számára a lehetőséget, hogy elvitathatatlanul hiteles történettel álljanak elő. Ez a sztori azonban nem csak a doppingról és a csalásról szól, és nem is csak színtiszta sportmese. A most következő történet epikai példázatként nyújtja be a számlát a kusza üzleti érdekeknek és az emberi gyarlóságnak.
Ez a könyv, amelyet a kezében tart az olvasó, széles körben tárja fel azt, hogy Armstrong és a támogatói miként használták fel a pénzt, a hatalmat és a legmodernebb tudományt arra, hogy uralják a világ legnehezebb versenyét. Bemutatja a US Postal csapat tulajdonosát, Thom Weiselt, akinek üzleti érzéke és találékonysága mind a mai napig páratlan a profi kerékpározás világában; mindeközben kiütve a nyeregből az amerikai kerékpársport legjobb vezetőit abból a célból, hogy magukhoz ragadják az irányítást, bizonyítva így Armstrong dominanciáját. Eközben a szponzorok harcoltak az Armstronggal, illetve alapítványával köttetendő szerződésekért, hiszen mindenki a kerékpározás részévé akart válni azért, hogy ők is átérezhessék a "Lance-effektust".
Ez a könyv lebilincselő bepillantást engedélyez egy titokzatos zseni elszabaduló erkölcsi morálja mögé. Fény derül arra a versenyképességre és találékonyságra, amely elvezette a vérdoppingot a gyakorlatban elfogadott szintre, de megismerhetjük az amerikaiak módszeresen kiképzett nemzetközi kémeit és azt a technológiai áttörést is, amellyel felértek a csúcsra. Lance Armstrong túlélt mindent, és eljátszott a leküzdhetetlenség lehetőségével egy páratlan teljesítményű csapatot építve maga köré. Végül azonban mégiscsak a saját ambíciói okozták a vesztét. A történet végére jutva felfedjük az igazságot Armstrongról és az amerikai kerékpársportról, teljes képet kapunk a valóságról, és a sporttörténet egyik legnagyobb összeesküvése kapcsán nem maradnak megválaszolatlan kérdések." (a Szerzők)
Szerző Reed Albergotti, Vanessa O'Connell
Kiadó Candover
Eredeti cím Wheelmen - Lance Armstrong, The Tour de France, And The Greatest Sports Conspiracy Ever Dutton
ISBN 9630876445
Oldalszám 392
Méret[mm] 156 x 235 x 25
Tömeg[g] 780

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!