"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom
Termékek Menü
+36 70 273 1931

Pelé - Önéletrajz

Ár:
3.990 Ft
3.380 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 190029
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Pelét még azok is ismerik, akik nem jártasak a labdarúgásban. A minden idők legnagyszerűbb csapatának tartott, 1958 és 1970 közötti brazil válogatott legjobbjaként három alkalommal nyert világbajnokságot, és lett minden idők legjobb góllövője.
De hogyan válhatott ez az ember - egy sportoló, egy a labdarúgók közül - világszerte ismert ikonná? Pusztán azért, mert a legjobb volt abban, amit csinált? Vagy valamely más értéke miatt tartjuk őt nagyra?
1940. október 23-án, a brazíliai Trés Coracoes egyik szegény családjában született a később Pelé néven ismertté vált fiú. Gyermekként az utcán focizott, apja - aki maga is nagyszerű labdarúgó volt, amíg egy térdsérülés ketté nem törte pályafutását - tanítása mellett. Pelé cipőpucolóként dolgozott, hogy egy kis zsebpénzhez jusson, és amikor tizenöt évesen a Santos FC-hez igazolt, édesanyjának hosszúnadrágot kellett varrnia a számára - addig ugyanis csupán rövidnadrágjai voltak. A Santosnál azonnal letette a névjegyét: mentora, Waldemar de Brito a klub vezérkara előtt kijelentette, hogy az általa felfedezett fiú a világ legnagyobb futballistája lesz. S bár szavait kezdetben kétkedve fogadták, hamar megmutatkozott, hogy igaza lehet.
A világ legnagyszerűbb labdarúgója önéletrajzában elénk tárja csodálatos élete és pályafutása teljes történetét. A rá jellemző kedvességgel és visszafogottsággal, ám minden részletre kiterjedően számol be játékoskarrierjéről, majd az azt követő pályájáról politikusként és a sport nemzetközi nagyköveteként. Pelé könyve alapvető fontosságú mű minden sportkedvelő számára.

 


 
Szerző Orlando Duarte, Alex Bellos
Kiadó Gabo Kidó
ISBN 9636893712, 9636897116
Oldalszám 296
Méret[mm] 159 x 237 x 28
Tömeg[g] 570

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!