"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom
Termékek Menü

Harry Potter és az elátkozott gyermek J. K. Rowling

Cikkszám: 300066
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Harry Potter és az elátkozott gyermek    J.K.Rowling - John Tiffany - Jack Thorne

Harry Potter 8. része ott folytatódik, ahol az utolsó kötet, a Harry Potter és a halál ereklyéi véget ért. Vagyis onnan veszi fel a fonatalt a mű, ahol a már családapa Harry Potter a családjával a kilenc és háromnegyedik vágányon áll.

Persze Harry Potter élete korábban sem volt unalmas ,és most sem az, hiszen munkahelye a Mágiaügyi Minisztérium igen csak leterheli, felesége és három iskolás gyereke mellet példamutató férj és apa..
Harry Potter nem tudja eltemetni a múltat, mellyel folyton küzdenie kell, legkisebb fia, Albus osztozik sorsában és ő is küzd a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása miatt Harry Potternek és fiának Albus Potternek  azzal kell szembe néznie, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

Harry Potter és az elátkozott gyermek egy  kétrészes színdarab szövegkönyve, melynek megírásában a regényfolyam szerzőjén, J. K. Rowlingon kívül Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett.

Hatalmas siker külföldön a 8. Harry Potter könyv a Harry Potter  és az elátkozott gyermek! Az első három napban körülbelül 680 000 példányt adtak el.így a legújabbj Harry Potter könyv az évtized leggyorsabban eladott könyve lett.

A hatalmas érdeklődés miatt a Warner Bros stúdió nemrég megvásárolta a 8. Harry Potter könyv filmes jogait , így valószínűleg hamarosan a történetet is mozivászonra viszik.

Nagy botrányt kavart. a Harry Potter és az elátkozott gyermek londoni színpadi bemutatóján, hogy Hermione Granger szerepét egy fekete bőrú színésznőre, Noma Dumezwenire osztották. Rasszista csoportok erősen támadták J.K.Rowlingot az interneten a történtek miatt. Rowlingot nem lepték meg a heves reakciók, ő az "idióták idiótaként is viselkednek majd. De mit is mondhatna az ember? Ilyen a világ" mondattal zárta le a kérdést és kiállt a színésznő bőrszíne mellett.

Amikor tavaly a Harry Potter és az elátkozott gyermek színdarab szereposztását kihirdették, J.K. Rowling hangsúlyozta, hogy Hermione Granger etnikai hovatartozását sohasem határozta meg, és közölte, nagyon örül, hogy a szerepet egy nem fehér színésznő kapta.

 

Kiadó Animus Kiadó
Oldalszám 320 oldal
Várható megjelenés 2016. október 25.
Kötés Keménytáblás
ISBN 9789633244654
Színházi szövegkönyv

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő