"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Fogarasi-havasok - Hegymászó és turistakalauz

Kornétás Kiadó
4.200 Ft
3.570 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 240006
A hegység és a túrautak szöveges ismertetésén túl minden eddiginél részletesebb térképek és mászóútvázlatok találhatók a könyvben, valamint további érdekességként nem kevés adalék a Fogaras turistatörténetébő.l
Érintésmentes kiszállítási lehetőség
Megbízható GLS futárszolgálat, valamint GLS és Foxpost csomagpont
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
4.200 Ft
3.570 Ft
Kedvezmény: 15%

Leírás és Paraméterek

A Fogarasi-havasok viszonylag jól ismert és népszerű a magyar turisták körében, de aki eddig nyomtatott anyagot keresett róla, annak nem volt könnyű dolga. Aki pedig a sziklamászó-utakra, a túrázás vagy a túrasízés lehetőségeire is kíváncsi volt, annak magyar nyelven szinte semmi nem állt rendelkezésére. Ez a könyv a fenti problémákon kíván segíteni. A hegység és a túrautak szöveges ismertetésén túl minden eddiginél részletesebb térképek és mászóútvázlatok találhatók benne, valamint további érdekességként nem kevés adalék a Fogaras turistatörténetéből.
A hegység erdélyi oldalán nyolc évszázadon át három nagyobb népcsoport élt együtt, a szász, a román és a magyar. A három kultúra hagyományai természetesen tükröződnek a Fogaras helyneveiben. Ezeknek a hagyományoknak a kölcsönös megismerés és megismertetés szellemében történő ápolása mindegyik nyelvközösségnek feladata. A könyv ennek jegyében kitér a helynevek elemzésére, eredetére is.
Szerző Bácskai Gusztáv, Wild Ferenc
Kiadó Kornétás Kiadó
ISBN 6155058172
Oldalszám 416
Méret[mm] 167 x 241 x 25
Tömeg[g] 710

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!