"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Caissa mostohagyermekei

Kossuth Kiadó
3.980 Ft
3.380 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 220006
Ányos László magyar sakkszerző mester, rendhagyó könyvében a sakkfeladványokkal, ezek eredetével és szerkesztésével, az egyes feladványműfajok sorsával, a feladványszerzők gondolkodásával kapcsolatos tapasztalatait és nézeteit foglalja össze.
Érintésmentes kiszállítási lehetőség
Megbízható GLS futárszolgálat, valamint GLS és Foxpost csomagpont
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
3.980 Ft
3.380 Ft
Kedvezmény: 15%

Leírás és Paraméterek

Mars, a háború istene Caissa erdei nimfa szépségéről megigézve találta fel a sakkjátékot - legalábbis William Jones angol költő így alapozta meg a sakk mitikus eredetét. Azóta édesgyerekei, a sakkozók Caissát az ihlet és a szerencse istennőjeként tisztelik, s nem akarnak osztozni kegyein a mostohagyerekekkel - a feladványszerzőkkel.
Ányos László magyar sakkszerző mester, nemzetközi sakkszerzési versenybíró, akinek számos feladványelméleti cikke jelent meg a "Sakkélet"-ben és a francia szaklapokban, rendhagyó könyvében a sakkfeladványokkal, ezek eredetével és szerkesztésével, az egyes feladványműfajok sorsával, a feladványszerzők gondolkodásával kapcsolatos tapasztalatait és nézeteit foglalja össze. Megkísérli rendszerezni a sakkjáték egyes elemeinek a feladványokban való felhasználását, a legalapvetőbb feladványműfajokat, a feladványszerzés egyes szakkifejezéseit.
 
Szerző Ányos László
KIadó Kossuth kiadó
ISBN 9630961899
Oldalszám 280
Méret[mm] 190 x 272 x 20
Tömeg[g] 790

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!