"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

A teljesítmény bűvöletében - Magyar királynék és nagyasszonyok 20. kötet

Duna International Könyvkiadó
1.695 Ft
1.440 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 290002
A magyar női sportsikerek krónikájáról, kiemelkedő sportteljesítményeket nyújtó magyar hölgyek pályafutásáról szól a könyv.
Érintésmentes kiszállítási lehetőség
Megbízható GLS futárszolgálat, valamint GLS és Foxpost csomagpont
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
1.695 Ft
1.440 Ft
Kedvezmény: 15%

Leírás és Paraméterek

"A dolgunk könnyű, ugyanakkor nehéz. Kötetünk esetében ez nem önmagát kizáró állítás. A magyar női sportsikerek krónikájáról, kiemelkedő sportteljesítményeket nyújtó magyar hölgyek pályafutásáról van szó. Hogyan „termelődtek ki” a szinte tornázgatni, úszogatni is alig merő lányokból, asszonyokból - szinte néhány évtized alatt!- legkiválóbb versenyzőink, bajnokaink. Eddig könnyű a feladatunk.
Annyi területet kell viszont áttekinteni -a nem olimpiai sportágak körében is-, hogy a szándék megvalósítása rögtön nehézzé válik.
Az olvasó megismerkedhet az 1900-as évek elejének mára már feledésbe merült, de akkor világbajnok (!) nőalakjaival: Kronberger Lilivel, Méray-Horváth Opikával és másokkal. Szó lesz az első magyar olimpiai bajnoknőkről: a vívó Elek Ilonáról és a magasugró Csák Ibolyáról - természetesen sportágaikkal együtt.
De találkozhatunk a kötetben legendás úszókkal, pingpongozókkal, a legeredményesebb női teniszezőnkkel, Körmöczy Zsuzsával, továbbá kézilabdásokkal - sőt még golfozókkal is.
Egy időbeli korlátot viszont kellett szabni az utóbbi évtizedek sportsikereire, ez pedig a múlt század hatvanas éveinek közepe. Ezért nem kerültek a könyvbe például a női kajakosok, pedig ez az egyik legsikeresebb női szakág az utóbbi évtizedekben.
Egy nyári olimpia évében -mint az idei- talán még a nem kifejezett sportrajongónak is jól esik visszatekinteni a régi magyar sikerekre.
Próbáljuk mindezt a laikus szemével nézni - hiszen e könyv szerzője maga is ennek számít ezen a területen..." (a Kiadó)
Szerző Szilágyi Rita
Kiadó Duna International Könyvkiadó
ISBN 6155129575
Oldalszám 96
Méret[mm] 209 x 285 x 8
Tömeg[g] 460

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!