"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Online lapszemle – Kobe Bryant-könyvbemutató (eurosport.hosszabbitas.hu)

Online lapszemle – Kobe Bryant-könyvbemutató (eurosport.hosszabbitas.hu)

Kobe Bryant - A Fekete Mamba élete címmel életrajzi könyv jelent meg a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryantről. A kötet bemutatóját csütörtökön délelőtt tartották Dávid Kornél és Tőrös Balázs részvételével. Takács Márton (eurosport.hosszabbitas.hu) beszámolója.

Roland Lazenby könyve 2016-ban jelent meg angolul, a magyar fordítása pedig - Csurka Gergely és Szemenkei Balázs, valamint a G-ADAM Kiadó révén - idén júliusban. Galambos Ádám, a kiadó vezetője elmondta, először Lazenby Michael Jordanről szóló könyvét szerette volna kiadni, miközben a birtokában volt a Bryantről szóló mű angol eredetije is, aztán megfordult a sorrend. Tervben volt Kobe The Mamba Mentality c. könyvének magyar kiadása is, de azt a Los Angeles Lakers legendájának halála után nem tartotta illendőnek. A Fekete Mamba élete egyébként olyan érdeklődést váltott ki, hogy a Libri összetett sikerlistáján már az első héten a harmadik volt, és nyomni kell belőle újra, úgy fogy.
 

Dávid Kornél egyszer beszólt Kobe Bryantnek

A 127-szeres magyar válogatott kosárlabdázó, a Chicago Bulls, a Washington Wizards, a Cleveland Cavaliers és a Toronto Raptors egykori játékosa, Dávid Kornél elmesélte, hogy Los Angelesben lépett pályára először Kobe Bryant ellen, aki akkor még a 8-as számú mezét viselte, nem a 24-est. Miután az amerikai a középiskolából robbant be az NBA-be, mindenki azt figyelte, mire lesz képes a legfelsőbb szinten. Lélegzetelállító dolgokat művelt a pályán, a Bulls játékosaként Dávid Kornél főleg Bryant kommunikációját figyelte. Szerinte ebben is erős volt, nem csak védekezésben és támadásban. 

"Először Los Angelesben láttam Kobe-t testközelből, nagyon motivált volt, mint mindig, de amikor túl sokat járt a szája, bekiabáltam neki valamit a kispadról. Kinézett rám, de nem válaszolt, ez a pillanat viszont örökre megmaradt bennem." - mesélt el egy sztorit Dávid Kornél

A teljes, videókkal tűzdelt cikket az EUROSPORT weboldalán olvashatjátok!