"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

Elfogadom

100 év a magyar lovassport történetéből 2. kötet 1920-1944

Bioenergetic Kiadó
4.990 Ft
4.490 Ft
Kedvezmény: 10%
Cikkszám: 200001
Az utat, amelyen a magyar lovassport végighaladt, az útkeresés jellemezte, s előbb vagy utóbb minden nemzet meg.E második a kötetben ezt a folyamatot kívántam végigkísérni és összefoglalni." (Ernst József)
Szerezhető hűségpontok - csak Sportkonyvek.hu Klub tagoknak: 45
Nem vagy még Sportkonyvek.hu Klubtag?
Csatlakozz *ITT* és élvezd a tagsággal járó előnyöket!
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
4.990 Ft
4.490 Ft
Kedvezmény: 10%

Leírás és Paraméterek

100 év a magyar lovassport történetéből  2. kötet 1920-1944

"Három kötetre tervezett munkám második kötetét adja közre ezzel a könyvvel a Kiadó. A korszakokhoz kötődő felosztást nemcsak a történelem, hanem a lovassportág fejlődési útjának elkülönülő szakaszai is indokolták. Így az első kötetben a lovaglás, az idomítás kultúrtörténeti vonatkozásait, a lovas sportág megszületését, a három szakág kialakulását és az újkori olimpián való megjelenését ismertettem. Ezt a fejlődést szakította meg az első világháború. A magyar lovassport háború utáni újrakezdése sajátos körülmények között történt. A háború előtti versenyzőgárda is sokfele szakadt a monarchia szétesésével.
Az a szakmai támasz, amit korábban a Campagnereiter-Gesellschaft és a bécsi Lovaglótanárképzővel való kapcsolat nyújtott, megszűnt és a versenyzés lényegében a háború után felavatott fiatal tisztekkel indult meg. Új lovaglótanárképzőt létesítettek, amely előbb a Ferenc József laktanyában, majd Örkénytáborban működött. Röviddel a Nemzetközi Lovas Szövetség megalakulását követően létrejött a Magyar Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége is.
Az utat, amelyen a magyar lovassport végighaladt, az útkeresés jellemezte, s előbb vagy utóbb minden nemzet megjárta. A lovassport nemzetközi fejlődését is jellemezte, amely mindenkor a Nemzetközi Lovas Szövetség által megfogalmazott elveknek kívánt megfelelni. E második a kötetben ezt a folyamatot kívántam végigkísérni és összefoglalni." (Ernst József)

Cím 100 év a magyar lovassport történetéből 2. kötet 1920-1944
Szerző Ernst József
KIadó Bioenergetic Kiadó
ISBN 9632912158
Oldalszám 424
Méret[mm] 173 x 243 x 30
Tömeg[g] 890

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!