"Az oldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi tájékoztató rendelkezései szerint.

100 év a magyar lovassport történetéből 2. kötet 1920-1944

Bioenergetic Kiadó
4.990 Ft
4.240 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 200001
Az utat, amelyen a magyar lovassport végighaladt, az útkeresés jellemezte, s előbb vagy utóbb minden nemzet meg.E második a kötetben ezt a folyamatot kívántam végigkísérni és összefoglalni." (Ernst József)
Érintésmentes kiszállítási lehetőség
Megbízható GLS futárszolgálat, valamint GLS és Foxpost csomagpont
Bankkártyás fizetési mód
Webáruházunkban akár bankkártyával is fizethetsz
Ingyenes személyes átvételi lehetőség
Vedd át csomagodat Budapest szívében plusz költség nélkül!
4.990 Ft
4.240 Ft
Kedvezmény: 15%

Leírás és Paraméterek

100 év a magyar lovassport történetéből  2. kötet 1920-1944

"Három kötetre tervezett munkám második kötetét adja közre ezzel a könyvvel a Kiadó. A korszakokhoz kötődő felosztást nemcsak a történelem, hanem a lovassportág fejlődési útjának elkülönülő szakaszai is indokolták. Így az első kötetben a lovaglás, az idomítás kultúrtörténeti vonatkozásait, a lovas sportág megszületését, a három szakág kialakulását és az újkori olimpián való megjelenését ismertettem. Ezt a fejlődést szakította meg az első világháború. A magyar lovassport háború utáni újrakezdése sajátos körülmények között történt. A háború előtti versenyzőgárda is sokfele szakadt a monarchia szétesésével.
Az a szakmai támasz, amit korábban a Campagnereiter-Gesellschaft és a bécsi Lovaglótanárképzővel való kapcsolat nyújtott, megszűnt és a versenyzés lényegében a háború után felavatott fiatal tisztekkel indult meg. Új lovaglótanárképzőt létesítettek, amely előbb a Ferenc József laktanyában, majd Örkénytáborban működött. Röviddel a Nemzetközi Lovas Szövetség megalakulását követően létrejött a Magyar Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége is.
Az utat, amelyen a magyar lovassport végighaladt, az útkeresés jellemezte, s előbb vagy utóbb minden nemzet megjárta. A lovassport nemzetközi fejlődését is jellemezte, amely mindenkor a Nemzetközi Lovas Szövetség által megfogalmazott elveknek kívánt megfelelni. E második a kötetben ezt a folyamatot kívántam végigkísérni és összefoglalni." (Ernst József)

Cím 100 év a magyar lovassport történetéből 2. kötet 1920-1944
Szerző Ernst József
KIadó Bioenergetic Kiadó
ISBN 9632912158
Oldalszám 424
Méret[mm] 173 x 243 x 30
Tömeg[g] 890

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!